živé vysíláníživé vysílání ohlásit závaduohlásit závadu počasí webkamera virtuální prohlídky

Slavnostní otevření bikeparku

V rámci projektu Extrémní pohraničí – rozvoj nabídky aktivní turistiky v Hronově a Kudowě Zdroj PL.3.22/2.2.00/09.01540 byl v úterý 16. listopadu slavnostně otevřen nový bikepark. Celému otevření dodalo „šťávu“ vystoupení tří místních bikerů, kteří předvedli své umění nejen na nových betonových prvcích, ale také na stávajících, nově upravených, hliněných překážkách. Přítomné děti všem zaslouženě zatleskaly a poté měl jeden ze zúčastněných tu čest a přestřihl pásku. Na dlouhé a bezproblémové fungování nově vzniklého parku, si pak všichni připili „šampaňským“ a jako vzpomínku děti obdržely cyklolahev s logem bikeparku, Evropské unie a Operačního programu přeshraniční spolupráce 2007 – 2013, v rámci kterého je projekt realizovaný. V týdnu od 22. listopadu proběhla v druhé části parku instalace herních prvků pro děti, které jízdu na kole ještě tak dobře nezvládají.
Vedoucím partnerem projektu je polské město Kudowa Zdroj, to ve své části realizovalo skatepark. Ke slavnostnímu otevření došlo o víkendu 13. - 14. listopadu, kdy probíhaly sportovní soutěže.
Pevně doufáme, že areál bikeparku i skateparku, budou dlouho sloužit nejen obyvatelům obou partnerských měst, ale také turistům a návštěvníkům k příjemnějšímu trávení volného času.

Tereza Reimannová – odbor majetek

Fotogalerie: Otevření bikeparku

Tento text připravil/a: Milena Moravcová Zveřejněno: 19. 01. 2011