živé vysíláníživé vysílání ohlásit závaduohlásit závadu počasí webkamera virtuální prohlídky

Lotři vyhráli celorepublikovou soutěž

Jedenadvacítka - řeknete si obyčejná číslovka, ale pro 250 turistických oddílů z celé České republiky má toto slovo zcela jiný význam. Každý druhý rok pořádá Asociace turistických oddílů mládeže ČR celorepublikovou soutěž v 21 sportovních, turistických a znalostních disciplínách. Finále této soutěže vrcholí v říjnovém víkendu na Polaně ve Vsetínských vrších. 
Disciplíny jako rogaining, lanové překážky či ”Malá pardubická” patří pokaždé mezi nejtěžší výzvy. Tyto disciplíny na sebe plynule navazují již od pátečního večera až do soboty večer součástí originálního závodu je i příprava oběda, při které jednotlivé týmy musí prokázat dovednost v rozdělání ohniště a samostatnost při vaření jídla. Všechny soutěže a disciplíny jsou zaměřeny na týmovou spolupráci kde je klíčová souhra a komunikace závodníků.
Hronovští Lotři se do letošního finále, které se konalo od 19. do 21. října, nominovali již po čtvrté. Tým vybraných zástupců oddílu ve složení: Miroslav Málek, Jakub Král, Michal Lokvenc a Ondrej Jansa, reprezentoval náš oddíl v konkurenci dalších oddílů z celé ČR. A reprezentoval nás vskutku na výbornou. Chlapci si odvezli první místo a navázali tak na minulá dvě vítězství našich členů, neboť Lotři první a druhý ročník také vyhráli.

Za TOM 3802
Tomáš Buriánek

Soutěž jménem Jedenadvacítka se odehrává jednou za 2 roky na chatě Polana u města Velké Karlovice. Po dlouhé jízdě vlakem a velice únavném výstupu do kopce jsme došli k chatě, kde se měla Jedenadvacítka odehrávat. Soutěžilo 5 týmů z celé republiky po 4 členech. Týmy: Lotři, S.T.A.N., Maracaibo, Dakoti a Saturn. Soutěžilo se v 21 disciplínách, např. vaření guláše, chození po lanech, orientační běh... Bylo to velice náročné, ale přes velkou únavu jsme vyhráli! Při orientačním běhu jsme tak dupali,  že se nás i medvědi báli! Našel jsem si hodně kamarádů. Prostě to bylo fajn. Chci poděkovat Hopovi a Věře (organizátorům) a taky chci poděkovat celému našemu týmu. Samozřejmě nesmím ani zapomenout na našeho skvělého vedoucího Tomáše Buriánka.
Michal Lokvenc – 13 let 
  
  
Po dvou letech jsme se opět, my Lotři z Hronova, zúčastnili celostátní soutěže turistických oddílů „Jedenadvacítka“. Už počtvrté jsme letos mohli ukázat, co v nás vlastně je, a to na celorepublikové úrovni. Jako konkurenční oddíly se proti nám postavily: Maracaibo Třinec, S.T.A.N. Praha, Dakoti Česká Lípa a Saturn Plzeň.
Myslím si, že nám Lotrům dodalo hodně sebevědomí, když jsme tuto soutěž vyhráli, a to i přesto, že se nikdo z nás ještě nezúčastnil této skvělé soutěže, na rozdíl od ostatních oddílů, které ve své sestavě měly aspoň jednoho zkušeného „jedenadvacítkáře“.
Doufám, že tuto skvělou výhru oslavíme na podzimním táboře.  Moc děkuji Tomovi, Mírovi, Ondrovi a Michalovi. Díky moc!                                                                                         
Jakub Král – 13 let

Fotogalerie: lo3

Tento text připravil/a: Milena Moravcová Zveřejněno: 13. 11. 2012